Inici > Recursos > Películas > Flores de otro mundo

Flores de otro mundo

Directora: Icíar Bollaín

per filosofem,Patricia és una dominicana que fuig de Madrid buscant espai i seguretat econòmica per als seus fills petits. Marirrosi ve de Bilbao, treballa i té una vida autònoma i confortable però està sola. Milady, cubana, acaba de fer vint anys i ha deixat l’Havana buscant un altre món. Totes tres intenten trobar la felicitat en companyia, al costat d’algun dels homes de Santa Eulalia, un poble castellà on no hi ha dones joves. Patricia i Marirrosi arriben juntes, en una caravana organitzada pels homes del poble. A Milady la porta de Cuba Carmelo, un home ric que hi viatja amb regularitat.

Flores de otro mundo s’apropa a la vida de sis personatges, tres dones i tres homes, que lluiten de maneres diferents contra l’amenaça de la soledat.

Ambientada a Santa Eulalia, nom fictici del poble de Cantalojas, situat entre les províncies de Sòria i Guadalajara, la història s’obre amb l’arribada al poble d’una caravana de dones que han estat convidades pels homes solters de la localitat.

Ràpidament, la trama es concentra en dues dones, l’una dominicana, Patricia, i l’altra basca, Marirrossi, que simpatitzen amb dos homes del poble, Damián i Alfonso. La tercera relació de parella que se’ns presenta és la de Milady, una jove cubana que deixa l’Havana i aterra al poble de la mà de Carmelo, un home adinerat que ja ha viatjat en altres ocasions a Cuba.

A partir de la descripció paral·lela de les tres relacions de parella, la pel·lícula ofereix una mirada atenta i íntima sobre els problemes d’integració de les dones immigrants en un poble castellà, la lluita desigual d’homes i dones contra la soledat i les formes de vida rurals a l’Espanya actual.

Veure en línia : Guia didàctica de "Flores de otro mundo"