Hominització i Humanització. Ja està ací l’espècie humana

per filosofem,"I buscar el nostre origen significa anar molt arrere, retrocedint milions d’anys, perquè en el temps d’Homo erectus, per exemple, algú ja cuinava i cuidava els desvalguts. I si pujar els menuts és crucial per anar avant com a espècie, i l’empatia, la comunicació i la preparació d’aliments van ser i són clau en la supervivència dels nadons i en l’evolució de la nostra espècie, la imatge del procés humanitzador que hauríem de tenir hauria de ser molt diferent. La que tenim ara és una extensió de la nostra visió tradicional de la història com a successió de glòries bèl·liques i masculines. La que hauríem de tenir presta més atenció a modestes tasques quotidianes com ara cuidar a qui ho necessite, preparar menjars segurs i nutritius i ensenyar motherese." Paula Casal. La humanització no és sols cosa d’homes. El paper de les mares en l’evolució de la nostra espècie.

 1. Els processos d’hominització i humanització

Comencem amb aquest vídeo sobre el procés d’hominització o evolució biològica.

Activitat 1: Escriu en el teu quadern la resposta a la següent pregunta: Què es l’hominització?

Per a respondre, pots fer ús d’aquests enllaços:

Activitat 2: Escriu en el teu quadern la resposta a la següent pregunta: Què és l’humanització o evolució cultural? Per a respondre, treu la informació dels següents enllaços:

Activitat 3: Quina és la diferència entre hominització i humanització? Redacta la resposta amb la informació continguda en el següent esquema.

Activitat 4: Fes una presentació de diapositives amb prezi sobre les teories de l’evolució: lamarquisme, darwinisme, mutacionisme, teoria sintética de l’evolució (neodarwinisme)

 3. En busca del fuego

Activitat 5: Fes una ressenya de la pel·lícula EN BUSCA DEL FUEGO

 3.1 Fitxa Tècnica

  • Direcció: Jean-Jaques Annaud
  • Any: 1981 Durada: 96 minuts
  • Nacionalitat: França-Canadà
  • Actors: Everett McGill, Ron Perlman, Nameer El Kadi, Rae Dawn,
  • Guió: Gérard Brach, basat en la novel·la "La batalla del foc", de J.H. Rosny Aisné.
  • Fotografia: Claude Agostini
  • Música: Philippe Sarde

 3.2 Sinopsi

Fa 80.000 anys la supervivència de l’home en una terra inexplorada i desconeguda depenia de la possessió del foc, una forma de combatre el fred, de cuinar els aliments i d’espantar les feres. La tribu dels Ulam el tenia, sabien cuidar-lo i utilitzar-lo però no eren capaços de crear-lo, de tal manera que preservar-lo era el seu gran desafiament.

La tribu es queda desprevinguda de foc i l’existència de la mateixa resta amenaçada, necessitaran aconseguir de nou la preuada flama i per això sortiran tres membres de la tribu a la seva recerca...

 3.3 La pel·lícula

En Busca Del Fuego-SD from Sandra Pinto Carvajalino on Vimeo.

Escriu un missatge o comentari

Fòrum moderat a priori

El teu missatge serà mostrat en estar validat per l'administradora de la web.
Gràcies per la teua participació!

Per crear paràgrafs, deixeu simplement una línia buida.